Kenyérsütés ma

Hogyan is süthetünk ma kenyeret kemence és kovász nélkül?

Kenyérsütés lépésről lépésre – a mi receptünk

1. Hozzávalók:
– 1 kg finom liszt
– 10 dkg teljeskiőrlésü rozsliszt
– 2 dkg élesztő
– 7 dl meleg víz
– 1 db kis méretű főtt krumpli
– 1 evőkanál só

2. A finomlisztet, a rozslisztet, az élesztőt és a fôtt krumplit a sós meleg vízzel nagyon jól kidolgozzuk.

A munka folyamata az alábbi videón látható és tanulható:

3.A jól kidolgozott tésztát letakarjuk és kétszeresére kelesztjük.

4. Kizsírozott formába helyezzük a megkelt tésztát. A tésztát vizes kézzel tudjuk a sütőformába áthelyezni.

5. A forró sütőben 1 órán át sütjük a tésztát, az egy óra leteltével közepes hőmérsékletre állítjuk a sütő hőfokát és még egy fél órát sütjük.

6. Kivesszük a formából és egy kicsit megtörölgetjük hideg vízzel a tetejét,
(így szép fényes lesz).

7. Ha kihűlt a kenyerünk, akkor fogyaszthatjuk. A forró kenyér nem egészséges.
Az így készült kenyér egy hétig is eláll és finom marad.

Jó munkát és jó étvágyat kíván Mónika, Enikő és Éva


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: